Yozgat Bozok Üniversitesi

HABERLER

REKTÖRÜMÜZ PROF. DR. AHMET KARADAĞ “ENDÜSTRİYEL KENEVİR” KONULU BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

REKTÖRÜMÜZ PROF. DR. AHMET KARADAĞ “ENDÜSTRİYEL KENEVİR” KONULU BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Yükseköğretim Kurulu tarafından “Endüstriyel Kenevir” alanında Bölgesel Kalkınma Odaklı İhtisaslaşma Projesi kapsamına seçilen üniversitemizin, ihtisaslaşmaya yönelik izlenecek yol haritası ve atılacak adımlara ilişkin açıklama yapmak üzere basın toplantısı düzenledi.

Üniversitemiz Turizm Fakültesi Uygulama Oteli’nde düzenlenen basın toplantısına;  Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol Akın,   Prof. Dr. Güngör Yılmaz, Genel Sekreter Prof. Dr. Uğur Kölemen, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Tanışman, Özel İdare Genel Sekreteri Nazif Yılmaz, TSO Başkan Vekili Osman Öncü, İş insanları, sanayiciler, öğretim elemanları, Yozgat’ta görev yapan ulusal basın temsilcileri ve yerel gazete mensupları katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ toplantının başında Elazığ ve Malatya’da meydana gelen depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ "Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi" kapsamında Yükseköğretim Kurulu’na sundukları 29 proje içerisinde ilk 5’e girerek ihtisaslaşmasına izin verilen “Endüstriyel Kenevir” projesinin Yozgat ve çevresi için önemli bir katma değer olacağının altını çizdi. Kenevirin Yozgat’ın makûs kaderini değiştireceğini ve bir cazibe merkezi haline dönüştüreceğine inandıklarını dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Yozgat’ın 19 ilde üretilen kenevirin değerlendirildiği, işlendiği ve birçok sanayi kuruluşlarının konuşlandığı bir üs olacağını söyledi.

Endüstriyel Kenevir alanında ihtisaslaşmanın bir süreç olduğunu ve sürece dair nasıl bir yol haritasını izleneceğini detaylı olarak anlatan Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, “En kısa sürede Yükseköğretim Kurulu’na “Kenevir Enstitüsü” kurulması yönelik başvuruda bulunacaklarını kaydetti. İhtisaslaşan üniversitelere devlet kaynaklı mali anlamda ciddi finansman sağlanacağını dile getiren Rektörümüz bu destekler ile kurulacak araştırma merkezlerinde keneviri endüstriyel ölçekte ürünlere dönüştürerek bölgesine ve ülkesine katkı sunan bir üniversite olacağız.” dedi.

Zamanla kenevirin değerlendirildiği bütün alanlara yöneleceklerini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ ön plana çıkaracakları ve üzerinde yoğunlaşacakları üç temel çalışma alanının batarya yapımı, biyoenerji ve kenevir esaslı ilaç hammaddesi üretimi olduğunu söyledi. Ayrıca endüstriyel kenevir üzerinde ihtisaslaşarak bu üç temel alan dışında tekstil, otomotiv, kağıt, inşaat ve bunun gibi sektörlere katkı sağlayarak dışa bağımlılığın azaltılması, istihdamın artırılması ve bölgedeki göçün önüne geçilmesi gibi önemli kazanımlar sağlayacağına değindi.

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ Yozgat Bozok Üniversitesi’nin Endüstriyel Kenevir alanında ihtisaslaşan bir üniversite olmasıyla birlikte üniversitemizin bir anda üç-dört gömlek yukarı çıktığını belirterek, Yozgat Bozok Üniversitesi’nin kimliğinin tastamam ortaya çıktığını ve marka üniversite hüviyetine kavuştuğunu söyledi.

Toplantı sonunda iş insanlarının görüş ve önerilerini dinleyen Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

15.09.2020 12:59