Yozgat Bozok Üniversitesi

HABERLER

GARANTİ KOMPOZİT TEKNOLOJİLERİ SAN. TİC. A.Ş’YE KENEVİR ESASLI ÜRÜNLER GELİŞTİRME VE YATIRIM KONUSUNDA ZİYARET GERÇEKLEŞTİRİLDİ

GARANTİ KOMPOZİT TEKNOLOJİLERİ SAN. TİC. A.Ş’YE KENEVİR ESASLI ÜRÜNLER GELİŞTİRME VE YATIRIM KONUSUNDA ZİYARET GERÇEKLEŞTİRİLDİ

2005 yılında Yozgat’ta %100 Türk sermayesi ile kurulan, kompozit ve yüksek teknoloji ürünü malzemelerden, askeri, profesyonel ve sivil kullanım için, çeşitli koruyucu balistik kompozit ürünlere kadar, hatta performans arttırıcı giyim eşyaları ve teçhizat gibi oldukça geniş yelpazede endüstriyel ürünler üreten, Teknik Tekstil alanında ileri teknolojileri resmi ve sivil kullanıcılara sunan bir firma olan Garanti Kompozit A.Ş.’ye kenevir esaslı ürünler geliştirme ve yatırım konusunda bir ziyaret gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz günlerde Garanti Kompozit A.Ş. Yozgat Fabrikaları Müdürü ve Koordinasyonundan sorumlu Hüseyin Yazar başkanlığında bir heyetin üniversitemizi ziyareti ve Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ’a yaptıkları davet üzerine gerçekleştirilen iade-i ziyarete Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ başkanlığında, Rektör Yardımcımız ve Kenevir Araştırmaları Koordinatörümüz Prof. Dr. Güngör Yılmaz, Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği temsilcimiz Prof. Dr. Hamza Kemal Akyıldız, Tekstil, Selüloz ve Kompozit Araştırmaları Grubu Başkanımız Doç. Dr. Yekta Karaduman katıldı.

Firmanın çalışmalarını yerinde gören Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Üniversitemizin kenevir alanındaki misyonunu, bugüne kadar yaptıkları çalışmaları ve yapmak istediklerinden bahsettikten sonra, özellikle yatırımcıların bu alanda Yozgat’a yatırım yapmalarını, kendilerini kenevirle ilgili farklı alanlarda çalışan 100’ün üzerinde bilim insanıyla destekleyebileceklerini söyledi. Ayrıca, Garanti Grubun çalışmalarından çok etkilendiklerini, şehrimizde böyle bir kurumun olmasından büyük gurur duyduklarını, Garanti Grubun kenevir alanına yatırım yapacak olmasının ise son derece takdire şayan ve sevindirici olduğunu ifade ederek, kendilerinin her zaman destekçisi olacaklarını sözlerine ekledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Garanti Grup ile kenevir alanında birlikte çalışma ve işbirliği protokolüne hazır olduklarını da belirtti.

Garanti Grubu temsilen toplantıya katılan heyet başkanı Hüseyin Yazar, üniversitemizin kenevir alanında ihtisas üniversitesi olmasından büyük mutluluk duyduklarını, kenevirle ilgili yatırım yaparak bu alanda çeşitli ürünleri ticarileştirmek istediklerini dile getirdi. Bunu gerçekleştirmek üzere kenevir tarımına uygun bir arazi edindiklerini, tarımından başlayıp, teknik tekstil, balistik malzeme ve hatta gıda sanayine yatırım yapabileceklerini sözlerine ekledi.

Görüşmelerde söz alan Rektör Yardımcımız ve Kenevir Araştırmaları Koordinatörümüz Prof. Dr. Güngör Yılmaz, Garanti Grubu ihtisas projesinin yazımından bu güne kadar hep yanlarında hissettiklerini, kendilerine kenevir üretimi amaçlı arazi kullanım planlamasından, kenevir üretimi teknolojileri ve ürün geliştirme aşamaları da dâhil her noktada teknik bilgi esaslı katkı vermeye hazır olduklarını söyledi.

Görüşmeler sonunda Garanti Grup Fabrikalar Müdürü ve Koordinatör Hüseyin Yazar, görüşmelerin faydalı olduğunu, üniversitemizin teknik heyetinin önerileri doğrultusunda çalışmalar yapacaklarını, önümüzdeki günlerde bu ekiple daha somut gelişmeler üzerinde görüşmelere devam ederek, tarımından sanayiye kadar farklı alanlarda üretim yapmak üzere gerekli fizibilite çalışmaları için ekiplerine talimat vereceğini ve Yozgat’a katkı vermeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

10.09.2020 14:29